Enneagram vezetői motivációs modul

Együttműködés másokkal: a különböző típusok kezelése (Hatósági engedélyszám: E-001636/2017/D009)


A következő tréning 2024 tavaszára várható.

Azt már tudod, mi az Enneagram, és szeretnéd ezt a tudást éles helyzetekben is alkalmazni?

Rengeteg forrás van, ahonnan ez a tudás elsajátítható. Tréningek, tankönyvek állnak rendelkezésedre. Az alaptréningek témája általában a kilenc karakter ismertetésére terjed ki, ami már elegendő ahhoz, hogy tökéletesen megértsd szeretteid, barátaid, munkatársaid, szűkebb vagy tágabb privát környezeted alapvető mozgatórugóit. 

Azonban az alapszintű tudás nem mindig elegendő ahhoz, hogy pontosan tudd azt is, hogyan bánj a másik emberrel, vagy hogyan kommunikálj hozzá úgy, hogy az ne csak neked legyen jó, hanem neki is!

Saját tapasztalataink egybevágnak azzal, amit azok mondtak, akik könyvből vagy más önismereti trénertől tanulták az Enneagramot.

Kivétel nélkül mind arról számoltak be, hogy megrekedtek azon a szinten, hogy beazonosították a másik ember típusát, és megértették mi mozgatja őt. De innen nem tudtak továbblépni, nem tudták gyakorlatba ültetni ezt a tudást.

Még mindig nem tudták, hogyan bánjanak az illetővel... Milyen szavakat, szófordulatokat és stílust használjanak, hogy jobb legyen a kapcsolatuk az illetővel, vagy könnyebben érjék el a másik embernél a céljaikat...

Akkor hogyan tovább?

El sem hinnéd, mennyi mindent lehet kezdeni ezzel a tudással! Ha felismered a másik ember típusát:

Hamarabb megtalálod vele a közös hangot. Tudod, hogyan kell beszélned az illetővel, mik azok a dolgok, amelyre mozdul, és mi a „vörös posztó”, amiből garantáltan konfliktus lesz. Ez utóbbiakat képes leszel tudatosan kerülni.

Könnyebben eléred azt, amit szeretnél. Ha tudod, mi mozgatja a másikat, olyan érveket, kommunikációs stratégiát tudsz alkalmazni, amit garantáltan működni fog nála.

Megszűnnek érthetetlennek tűnő konfliktusaid. Mert rájössz, hogy a másik ember (már bocsánat…) nem  hülye, nem direkt játszik az idegeiddel, hanem egyszerűen csak másképpen működik, mint te. Ami neked természetes, vagy egyértelmű az nem biztos, hogy neki is az.

És nem utolsó sorban világossá válik előtted az is, hogy MIT és HOGYAN kell ahhoz mondanod, hogy az üzeneted a másik oldalon örömteli befogadásra találjon.


Az Enneagram típusainak ismerete nélkül üzenetünket, mondanivalónkat saját magunkból kiindulva fogalmazzuk meg.

Vagyis: úgy beszélünk a másikkal, ahogyan mi magunk is szeretnénk, ha beszélnének velünk. Kommunikációnkat olyan érvekre építjük fel, amelyről úgy gondoljuk, hogy meggyőzőek, mert mi magunk is igent mondanánk rá, ha valaki ezek mentén közelítene hozzánk.

Ez a stratégia azonban csak azoknál működik, akik ugyanabba a típusba tartoznak, amelybe mi. A többi típus pedig valami egészen másra lesz vevő.

Az Enneagram vezetői motivációs tréningen azt nézzük meg, hogyan kell a beosztottaiddal, alvállalkozóiddal beszélned ahhoz, hogy jobb és eredményesebb legyen kettőtök között a kapcsolat.

Habár a tréning neve "vezetői motiváció", mégsem kizárólag vezetőknek szól, hanem mindazoknak, akik hatással, befolyással szeretnének lenni másokra. Így nem csak üzleti környezetben, de a privát életben is nagyon hasznos az Enneagram tréning II-es modulja.

Miről lesz szó a tréningen?

A tréning első napját egy kis gyakorlással kezdjük: felidézzük a típusokat, részletesen megbeszéljük őket. Megbeszéljük, melyiket hogyan tudjuk felismerni a külső jegyek alapján, hogyan kommunikál, milyen a viselkedése és melyik típusnak mi a fontos. A karakterek felidézését az Enneagram alaptréningünkhöz hasonlóan sok-sok filmrészlettel, cikkel, közismert emberekkel készült riporttal színesítjük.

A visszatekintés után megnézzük az Enneagram kilenc típusát vezetőként. Azaz a vezetői önismerettel kezdünk:

Megbeszéljük, miért jó és miért nehéz egy adott típusba tartozó vezetőnek lenni

Szó lesz azokról a karaktercsapdákról is, amelyek észrevétlenül rabolják energiáidat.

Mindenki kap egy használati utasítást saját magához: mit tegyél és mit ne tegyél soha egy adott típusba tartozó vezetőként, vagy egy adott Enneagram típus képviselőjeként?

A nap hátralévő részét szituációk megoldásával fogjuk tölteni. Rengeteg kihívást jelentő helyzettel készülünk egy ilyen tréningre, amit ott helyben, közösen meg is oldunk.

Például: túlóra kommunikálása, megszorítások közlése, létszám- vagy alvállalkozó leépítése, "problámás" üzenet megfogalmazása – mégpedig olyan kommunikáció mentén, amelyben a személyiségtípusod erősségeire építesz és kerülöd a tipikus csapdáidat.

Sőt! Ha van olyan konkrét helyzeted, amivel nem boldogulsz, elküldheted nekünk a jelentkezésedet követően és megoldjuk a helyzetet a tréningen. Természetesen nem fogjuk elárulni, hogy kinek a problémájáról van szó. A szituáció ismertetése név és személyes adatok nélkül, pusztán a tényekre hagyatkozva kerül be a kalapba.

A tréning második napján a beosztottakkal, alvállalkozókkal, illetve a többi emberrel fogunk foglalkozni. Azt vizsgáljuk, hogy melyik típusnál mi lesz a célravezető kommunikációs stratégia. Nagyon részletesen megnézzük, hogy a veled szemben álló emberrel kapcsolatban:

Mi az, amire építhetsz? (pozitívumok) Mi az, amivel számolnod kell? (negatívumok)

Mit célszerű betartanod az együttműködés során?

Hogyan kell kiadnod egy feladatod? Hogyan tudod motiválni a másik embert annak elvégzésére?


Ezen a napon is rengeteg gyakorlat lesz. Hasonlóképpen az előző naphoz, most is kihívást jelentő vezetői helyzeteket fogunk megoldani. Például: hogyan kell kommunikálnod, ha elfogadhatatlan a munka, amit visszakaptál,  hogy egy határidő-módosítás miatt fele annyi idő van egy projektre, mint eredetileg tervezted, vagy hogy hétvégén be kell jönni dolgozni?

Ezeket a helyzeteket már nem csak olyan kommunikáció mentén fogjuk kezelni, amelyben a saját erősségeidre építesz és kerülöd a tipikus csapdáidat, hanem itt már figyelembe kell venned a másik fél típusát is, és úgy kell vele beszélned, hogy az neki is jó legyen, és elérd a célodat.

Magától értetődik, hogy ha van beosztottakkal vagy alvállalkozókkal kapcsolatos nehéz, megoldandó helyzeted, azt is elküldheted nekünk. A tréningen név és személyes adatok részletezése nélkül tesszük a kalapba a szituációt, és segítünk neked megoldani.

Mindenkinek, aki emberekkel foglalkozik!

"Amióta az Enneagramot ismerem,  megbízóimmal a saját nyelvükön beszélek.

Miért fontos ez számomra?

Tanácsadó ügyvédként csakis a legmegnyugtatóbb  megoldásokat adhatom annak, aki hozzám fordul. Ehhez pedig gyorsan meg kell ismernem azt az embert is, aki a konkrét ügy mögött áll. Sőt, a munkatársaimmal és a barátaimmal is  egyre inkább egy nyelvet beszélünk!

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki emberekkel foglalkozik."

N.G.
2012. október

Nincs több megoldhatatlan konfliktus!

Ismét beigazolódott számomra, hogy jó pap holtig tanul!

Orsi az Enneagram tréningjén egy forradalmian egyszerű, könnyedén megtanulható és alkalmazható, ősidők óta működő módszert tanít a maga bűbájos módján.

Ezzel a tudással felvértezve nincs több érthetetlen ember, nincs több nehéz eset, és nincs több megoldhatatlan konfliktus.

Csak az érzés, hogy most egy csapásra minden a helyére került!”

B.Cs.
2012. január

 

Kinek való ez a tréning?

Ez a tréning most CSAK olyan résztvevőknek szól, akik már ismerik az Enneagramot (akár nálunk, akár máshol, akár könyvből tanulták), és akik magabiztosan képesek beazonosítani önmaguk és mások típusát.

Tehát ne jelentkezz erre a tréningre, ha még nem tudod, mi az Enneagram, ha soha nem hallottál mág róla, vagy ha csak most szeretnél megismerkedni a módszerrel! Neked ez esetben az Enneagram alaptréninget ajánljuk.

Részletek és jelentkezés itt: http://www.sales-akademia.hu/hu/treningek/kurzusok/on-es-emberismeret-trening-enneagram

Egy kedves levél a sok közül...

amelyeket a résztvevőktől kapok az Enneagram 2-es modulját követően:

Dr. Harsányi Edit
orvos
www.drhem.hu

"Tréning nélkül nem ment volna"

Kedves Orsi!

Először is szeretném megköszönni, hogy elindítottad az Enneagrammot érthetően. Sokszor kapom magam azon, hogy akkor most miért is nem tudok valakivel dűlőre jutni? Ja mert megint magamból indulok ki.

Nos két hete a férjem ajánlására mentem el egy pácienshez. Felkészített rá, hogy nehéz ember, különc. Ha jól csinálom, akkor sok embernek fog ajánlani, de ha nem... akkor végem. Jó indítás...

Hát az , hogy különc, nagyon enyhe kifejezés. Más világban élt. Tudta is, hogy két teljesen külön élete van. Utálja ami átlagos!!!

Tudtam, hogy megvan! 4-es. Szinte mindenre allergiás, élelmiszerek, pollenek, így mondta: mindenre amit szeret!

Végighallgattam és azt mondtam, hogy ezt én most nem tudom így kutyafuttában összerakni, hogy kiválogassam, hogy miben mi van, és neki mi a jó. Tehát majd jövök egy hét múlva.

És ezzel nyertem. Ő olyan különleges, hogy nem lehet azonnal megoldani. Végre egy orvost is meg tudott "akasztani". Azóta már visszajelzett, hogy milyen jó, amit kapott tőlem, és mennyire elégedett, kezembe adta a feleségét és a gyerekeit is.

Köszi Orsi! Ezt a férfit a tréning nélkül biztosan elbuktam volna, mert vitába szállok vele, mint ahogy régebben tettem. Ma már nem.

Ha valami olyat mondtam, ami nem tetszett neki pont úgy visszaütött mint a riportban Péterfy Bori! Döbbenet volt érezni, és jó is volt, mert azonnal tudtam, hogy letértem a jó útról.

Tetszik? Ha igen, akkor lássuk mikor és hol lesz a tréning!


A tréninget 2024. május 16-17-én (csütörtökön és pénteken) tartom Budapesten, 
a MagNet Házban (VI. Andrássy út 98.) 9 és 18 óra között.

Mennyibe kerül?

 Részvételi díj : 

2024. február 15-ig 79.900 Ft + áfa / fő
2024. február 16-tól: 97.000 Ft + áfa / fő
2024. április 16
-tól: 110.000 Ft + áfa / fő

A következő haladó Enneagram tréning 2024 őszén várható.

És végül figyelj!

Ez nem egy konferencia! Ez tréning! Itt nem csak figyelned, és jegyzetelned, de keményen dolgoznod is kell! 

Ha érdekel a téma és szeretnél ott lenni a tréningen, legyél gyors, mert összesen csak 10 szabad helyünk van.

Ezt a programot nem csak a Sales Akadémián keresztül töltjük fel egyéni és kisvállalati jelentkezőkkel, hanem a nagyvállalati üzletágunkon keresztül is, multinacionális cégek vezetőivel. Ezért előfordulhat, hogy a szabad helyek gyorsabb ütemben kelnek el.

Mint minden programunkra, erre a tréningre is 100%-os garanciát vállalunk.

Mi történik a jelentkezésed elküldése után?
.

1) Megrendelésedet egy azonnali e-mailben igazoljuk vissza. 
(2) Külön e-mailben érkezik a proforma számla, ami alapján át tudod utalni vagy bankkártyával azonnal ki tudod fizetni a bruttó összeget. ‹‹ÁSZF itt›› Olvasd el! A megrendeléssel elfogadod az ÁSZF-ünket.
(3) A számlát bankkártyás fizetés után azonnal, e-mailben kapod meg, átutalásos fizetés esetén pár napon belül, e-mailben.

 

Nettó ár Időpont Maximális létszám Helyszín  
május 16 - 17 0 fő MagNet Ház, Budapest, Andrássy út 98. Betelt

Információ kérés


Kapcsolattartási adatok:
 
Számlázási adatok:
 

Az alábbi programok érdekelnek még:
 
 

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.
Akadálymentesített változat
Betűméret növelés:
Tippek neked!
Exkluzív tartalom
Következő tréningek
Sales blog friss
Facebook rajongók